Begin op tijd met sparen voor jouw kind

 

 

Op het moment dat je vrouw in verwachting is denk je niet gelijk aan het gegeven om een spaarrekening te openen. Er komen veel kosten op een beginnend ouder af, van luiers tot voeding, van speeltjes tot een babywagen. 

De kosten voor het kind zullen tevens in de loop der jaren verder stijgen, het is dan ook verstandig om op tijd een ‘spaarpot’ voor later te creëren. Zo krijgt jouw kind tijdens of na zijn studie een vliegende start. Als jouw kind namelijk gaat studeren zal de studie dienen te worden betaald, de schoolboeken, zorgverzekeringen, boodschappen, kledij en dergelijke. Conform het Nibud zijn de kosten voor een studie van gemiddeld 4 jaren ongeveer €24.000 tot €50.000,-. Daarnaast gaf het Nibud aan dat een student welke uit huis woont gemiddeld €1.000,– per maand kost. 

Aangezien dit flinke bedragen zijn, is het verstandig om bijtijds te beginnen met sparen voor jouw zoon of dochter. Wanneer je op tijd begint als ouder met het opbouwen van vermogen voor jouw kind heb je diverse mogelijkheden. Uiteraard kun je kiezen om het geld te sparen in een ouderwets spaarvarken. Echter door de inflatie zal het geld in dat spaarvarken steeds minder waard worden. Je zou ook kunnen kiezen voor een combinatie tussen sparen alsmede beleggen voor jouw kind. Verder zou je ook volledig kunnen beleggen.

Houd er wel rekening mee dat beleggen risico’s met zich mee brengt en een deel van de inleg kan verloren gaan. Echter aangezien je veel tijd hebt (als je bijtijds begint) is er ook de tijd om een dip in de aandelenmarkt op te vangen, waardoor je op de lange termijn meer vermogen voor jouw kind opbouwt. Lees hier waarom het verstandig is om nu alvast een beleggingsrekening voor jouw kind te openen.

Is beleggen iets nieuws voor jou en heb jij hier geen kaas van gegeten, check dan eens één van onze andere artikelen op investormania.nl! Of klik hier om meer te lezen omtrent het bouwen van een dividend portefeuille. 

*LET OP Investormania.nl heeft in bovengenoemde content gebruik gemaakt van enkele affiliate links. Indien jij op één van deze links klikt, zal jij worden doorverwezen naar de website van de aanbieder. Wanneer jij via deze link iets koopt, dan krijgt Investormania.nl daar een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding wordt door het bedrijf aan Investormania.nl betaald en heeft geen enkele gevolgen voor jou. Jij betaalt dus de originele prijs en niets extra’s. Investormania.nl geeft alleen tips en informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Investormania.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.