Wat is nu precies een CFD? Kortgezegd is een CFD een afkorting voor contract for difference. Een CFD is een hoog risicovol en complex beleggingsproduct. De koper van de CFD gaat een overeenkomst aan met de verkoper om het verschil te verrekenen tussen de actuele prijs van het onderliggende product (aandelen, valuta, grondstoffen) en de marktprijs van toen het contract werd afgesloten. Er dient erbij te worden vermeld dat een koper van een CFD nooit de eigenaar van het onderliggende product wordt.

RISICOVOL

 

Deze manier van beleggen is al risicovol, echter omdat er ook vaak wordt gewerkt met een ingebouwde hefboom (vaak met geleend geld versterkt) wordt de uiteindelijke uitslag (omhoog of omlaag) vergroot. De uiteindelijke uitslag is dan dus een veelvoud meer of minder waard geworden. Je moet als potentiële koper van dit product heel goed in de gaten hebben dat je potentiële verliezen ook zeer groot kunnen worden. 

HEFBOOM

 

De hefboom die wordt gebruikt bij een CFD kan, mits goed gebruikt, ook een voordeel zijn. De potentiele koper kan namelijk met een relatief gezien klein bedrag een grote investering doen. Echter zijn ons inziens de nadelen groter dan de voordelen. Je dient tevens rente te betalen gedurende de periode dat je het financiële product (de cfd) aanhoudt.

Wij van investormania.nl willen dan ook benadrukken dat het een zeer risicovol financieel product en raden dit product dan ook niet aan bij een beginnende belegger. 

 

 

 

 

*LET OP Investormania.nl heeft in bovengenoemde content gebruik gemaakt van enkele affiliate links. Indien jij op één van deze links klikt, zal jij worden doorverwezen naar de website van de aanbieder. Wanneer jij via deze link iets koopt, dan krijgt Investormania.nl daar een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding wordt door het bedrijf aan Investormania.nl betaald en heeft geen enkele gevolgen voor jou. Jij betaalt dus de originele prijs en niets extra’s. Investormania.nl geeft alleen tips en informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Investormania.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.