Aangezien er vandaag de dag zeer veel verschillende aanbieders zijn in de markt van ETF’s hebben wij van Investormania.nl een kort overzicht gemaakt van enkele punten waar jij op dient te letten bij een aankoop van een ETF:

  1. Omvang

Kijk altijd naar de omvang van de ETF aanbieder. Betreft het een grote partij of is het een kleine partij? Wij hebben de voorkeur voor de grotere ETF aanbieders omdat deze vaak professioneler zijn.

  1. Vestiging

Waar is de ETF gevestigd? Dit zegt veel over de ETF, aangezien niet al de ETF’s dezelfde keurmerken hebben. Wanneer een ETF is gevestigd op de Kaaimaneilanden of in Amsterdam, hebben wij de voorkeur voor de partij welke een vestiging heeft in Amsterdam. Hierdoor zal deze namelijk ook aan de Europese richtlijnen dienen te voldoen (UCITS keurmerk).

  1. Valuta

Het is belangrijk om te zien in welke valuta de ETF’s wordt verkocht aangezien er in een andere valuta dus een risico ontstaat. Dit valutarisico is aanwezig wanneer je als Nederlander buiten de EU een ETF aanschaft. Wij hebben zelf de voorkeur voor Europese ETF’s of Amerikaanse, echter zijn er ook genoeg goede ETF’s buiten de EU en USA te vinden!

  1. Verleden

Wij kijken altijd naar het verleden van de ETF. Wanneer is deze opgestart en wat laat de historische grafiek zien? Uiteraard biedt het kijken naar het verleden geen garantie voor de toekomst echter kan het wel wat risico wegnemen.

Het is erg belangrijk dat jij een vertrouwd gevoel bij de aanbieder van de desbetreffende ETF hebt. Wij kijken daarom altijd naar bovengenoemde punten. Uiteraard is dit alleen hoe wij erna kijken. Heb jij hier een andere kijk op, laat het ons weten! Wil jij meer lezen over de voordelen van ETF’s, lees dan het artikel “De voordelen van ETF’s” op onze website.

  

*LET OP Investormania.nl heeft in bovengenoemde content gebruik gemaakt van enkele affiliate links. Indien jij op één van deze links klikt, zal jij worden doorverwezen naar de website van de aanbieder. Wanneer jij via deze link iets koopt, dan krijgt Investormania.nl daar een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding wordt door het bedrijf aan Investormania.nl betaald en heeft geen enkele gevolgen voor jou. Jij betaalt dus de originele prijs en niets extra’s. Investormania.nl geeft alleen tips en informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Investormania.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.