Waarom is het verstandig om vandaag de dag al een rekening voor jouw kind te openen? In dit artikel lees je al de voordelen.

Er zijn niet veel ouders die op het moment dat het eerste kind is geboren ook gelijk een beleggingsrekening op zijn of haar naam openen. Echter is dit juist wel heel erg verstandig. Door al vroeg de rekening voor hem of haar te openen kun je al vroeg hier geld op storten. Wellicht dat de opa of oma ook wel geld op de rekening wil storten. Door ieder jaar een bedrag op de rekening te storten krijg je het rente op rente effect, waardoor het vermogen snel groeit.

BELASTINGVRIJSTELLING

Als ouder kun je zelfs gebruik maken van de belastingvrijstelling van 5.515 EUR (2020). Stel je voor dat dit ieder jaar lukt en je hierdoor alleen al door de belastingvrije schenking mogelijkheid op het 18e levensjaar van het kind een bedrag hebt opgebouwd van bijna 100.000 euro. Daarnaast is nog niet gerekend met het rendement wat door de jaren heen zal worden behaald. Uiteraard is dit rendement afhankelijk van de marktomstandigheden echter is heeft onderzoek aangetoond dat meer dan 80% van de actieve beleggers de index niet verslaat.

VERMOGEN OPBOUWEN

Door dus een kindrekening te openen en te beleggen in indexen (indexfonden) en de lange termijn in jouw voordeel te gebruiken bouw je al snel vermogen op voor jouw kind. Doordat de rekening op de naam van jouw kind staat, hoeft er over het rendement geen schenkingsbelasting meer te worden betaald. Stel je voor dat jouw kind 18 jaar wordt, gaat studeren en de wereld wilt verkennen. Door al vroeg te storten en het geld voor jouw kind te laten werken heeft deze waarschijnlijk een schitterend bedrag op zijn of haar beleggingsrekening staan.

BIJNA ALLEEN MAAR VOORDELEN

Kijkende naar de diverse voordelen kan ik eigenlijk maar 1 nadeel bedenken. Het kind krijgt op zijn of haar 18e levensjaar namelijk de beschikking over deze beleggingsrekening. In principe kan het kind dan dus al de gelden opnemen en dit spenderen op zijn of haar manier. Als je als ouder verwacht dat jouw kind niet kan omgaan met een relatief groot geldbedrag op deze leeftijd, dan zou je nog naar de notaris kunnen gaan zodat het kind niet over de rekening kan beschikken.

Hopelijk ben je weer wat wijzer geworden en heb je weer wat ideeën. Heb je zelf al wel eens over jouw pensioen nagedacht? Lees anders eens het artikel over het opbouwen van jouw pensioen op onze website!

 

 

*LET OP Investormania.nl heeft in bovengenoemde content gebruik gemaakt van enkele affiliate links. Indien jij op één van deze links klikt, zal jij worden doorverwezen naar de website van de aanbieder. Wanneer jij via deze link iets koopt, dan krijgt Investormania.nl daar een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding wordt door het bedrijf aan Investormania.nl betaald en heeft geen enkele gevolgen voor jou. Jij betaalt dus de originele prijs en niets extra’s. Investormania.nl geeft alleen tips en informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Investormania.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.