Hierbij 5 tips om te besparen op je hypotheek

Heb jij jouw droomwoning al gevonden en ben jij bezig met een hypotheek? Of ben jij aan het inventariseren wat je überhaupt alleen of samen met jouw partner zou kunnen lenen? Lees dan snel verder en maak gebruik van de onderstaande tips van investormania.nl om geld te besparen op jouw lasten!


 

1. DE HYPOTHEEKRENTE

Het is wellicht een open deur, echter is er meer van belang dan alleen de rente. De rente bepaalt voor het grootste gedeelte jouw lasten dus het is inderdaad verstandig om deze scherp in de gaten te houden. Echter dien je goed de kleine lettertjes uit de hypotheekovereenkomst door te nemen. Een hypotheekverstrekker die een lage rente garandeert kan opeens in de kleine letters hebben vermeld dat de desbetreffende hypotheekofferte niet kan worden verlengd, hierdoor kom je in de problemen als je de termijn voorbij laat gaan. Verder kunnen er meerdere ongunstige voorwaarden gelden, waardoor je op de lange termijn een slechte keuze hebt gemaakt.


2. VERGELIJKEN, VERGELJKEN & VERGELIJKEN

Door al de diverse hypotheekverstrekkers te vergelijken, krijg jij een beter beeld van de markt. Hier komt een onafhankelijke hypotheekadviseur erg van pas. Een goede onafhankelijke hypotheekadviseur zal zichzelf dan ook op de lange termijn terugverdienen doordat hij de beste deal voor jou in de markt kan vinden.

3. WAT IS DE DOWNRISK?

 

Je dient jezelf goed in te lezen en eigen marktonderzoek te doen, alvorens je tekent bij een hypotheekverstrekker. Indien je bijvoorbeeld voor een variabele hypotheekrente kiest, kun je op termijn goedkoper uit zijn maar op de lange termijn opeens voor een grote onaangename verassing komen te staan. Het is zeker vandaag de dag met de lage rentestand verstandig om te overwegen om de rente voor een langere periode vast te zetten. Hoelang een goede periode is hangt natuurlijk af van jouw financiële situatie, echter is dit een goed onderwerp om te bespreken met de onafhankelijke hypotheekadviseur.

4. KIJK OM JE HEEN

Het zou zo maar eens kunnen zijn dat jij gebruik zou kunnen maken van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) of van een starterslening. Tevens kan een eigenaar van een woning een overbruggingskrediet aanvragen zodat jij de eventuele overwaarde kunt meefinancieren in de nieuwe woning.

5. DENK AAN DE LANGE TERMIJN

Hoe sta jij er vandaag de dag voor en wat zijn jouw langere termijn gedachten? Verwacht jij binnen korte termijn een extra lid in het gezin of wil je eerder met pensioen? Denk goed na over de eventuele extra kosten die er aan zitten te komen zodat jij daar op kunt inspelen bij het kiezen van de juiste hypotheekverstrekker.

*LET OP Investormania.nl heeft in bovengenoemde content gebruik gemaakt van enkele affiliate links. Indien jij op één van deze links klikt, zal jij worden doorverwezen naar de website van de aanbieder. Wanneer jij via deze link iets koopt, dan krijgt Investormania.nl daar een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding wordt door het bedrijf aan Investormania.nl betaald en heeft geen enkele gevolgen voor jou. Jij betaalt dus de originele prijs en niets extra’s. Investormania.nl geeft alleen tips en informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Investormania.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.