Hoe bouw je een dividend portefeuille?

 

 

Wanneer je een aandelenportefeuille wenst op te bouwen en dividend wilt genereren, hoe doe je dat dan eigenlijk? Deze vraag krijgen wij vaker bij investormania.nl vandaar dat wij hier een artikel aan hebben gewijd. Voor het gemak hebben wij een 4-tal stappen bedacht om te gebruiken als handleiding. 

 

 • Bepaal je specifieke doel
  Zoals in eerdere artikelen reeds omschreven, is het van belang dat je weet waarom je passieve inkomstenstroom wenst te genereren. Door uiteindelijk aandelen te blijven kopen van bepaalde bedrijven welke dividend uitkeren, kun je uiteindelijk een portefeuille opbouwen en inkomsten genereren door het incasseren van het dividend. 

 • Bepaal jouw selectiecriteria
  Er zijn diverse bedrijven welke middels aandelen dividenden uitbetalen. Echter is het van belang om te weten in welke sectoren jij wenst te beleggen. Indien jij niet in een oliebedrijf wenst te beleggen is het uiteraard niet verstandig om in Shell aandelen te kopen. Vraag jezelf daarom af in welke sectoren je wilt beleggen en diversifieer! Hierdoor loop je minder risico’s in financieel mindere tijden. 

 • Kijk naar het verleden van de bedrijven
  Door jezelf goed in te lezen en achtergrondinformatie van de verschillende bedrijven door te nemen, kom je erachter of het bedrijf bijvoorbeeld een lage payout ratio heeft en een hoge dividendgroei. Aangezien je wilt dat jouw dividendinkomsten inflatiebestendig zijn, dienen deze sneller te groeien dan de inflatie. 

 • Laat tijd in jouw voordeel werken
  Door op tijd te beginnen met het aanmaken van een dividend portefeuille, kun je gebruik maken van het zogenaamde ‘sneeuwbaleffect’. Daarnaast adviseren wij om altijd de gelden welke worden uitbetaald weer te investeren in nieuwe aandelen welke dividend genereren. Hierdoor creëer je de mogelijkheid om dubbel rente op rente groei te realiseren. 

Kortom hoe eerder je aan de slag gaat met dividend aandelen hoe groter de potentiele winst op termijn! Wij van investormania.nl hopen dat je met deze tips weer verder aan de slag kan!

 

 

 

 

*LET OP Investormania.nl heeft in bovengenoemde content gebruik gemaakt van enkele affiliate links. Indien jij op één van deze links klikt, zal jij worden doorverwezen naar de website van de aanbieder. Wanneer jij via deze link iets koopt, dan krijgt Investormania.nl daar een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding wordt door het bedrijf aan Investormania.nl betaald en heeft geen enkele gevolgen voor jou. Jij betaalt dus de originele prijs en niets extra’s. Investormania.nl geeft alleen tips en informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Investormania.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.