Top 5 Online Brokers voor de particuliere belegger

Er zijn diverse online brokers op de Nederlandse beleggingsmarkt actief. Echter zijn er diverse verschillen tussen deze brokers. Wil je liever zelf beleggen of laat jij liever de gelden voor jou beleggen?

De ene online broker is erg goedkoop waardoor je veel kan besparen op beleggingskosten, echter zijn er ook brokers die iets duurder zijn maar waar je wel meer keuze hebt in aandelen, etf’s of obligaties.

Wij van investormania.nl hebben hieronder een overzicht gemaakt van de 5 betere online brokers van Nederland voor de particuliere belegger:

Top 5 Online Brokers Nederland:

1. DEGIRO

Dit is één van de meest bekende brokers voor particuliere beleggers in Nederland. Dit komt met name door de geringe tarieven. Indien jij van plan bent om actief te handelen en aandelen te in – en verkopen zal je aanzienlijke transactiekosten kunnen besparen bij het gebruik van DEGIRO. Daarnaast is er veel keuzemogelijkheid voor de actieve belegger. Minimale inleg bedraagt €0,01. Dus wens jij zelf te gaan beleggen en wenst jij veel beleggingskeuzemogelijkheid te hebben dan is De Giro wellicht een goede broker voor jou.

2. BRAND NEW DAY

Bij Brand New Day kun je jouw gelden laten beleggen en heb je keuzes uit diverse risico profielen. Door de jaren heen kun je ook aangeven dat je steeds minder risico wenst te hebben in jouw portefeuille. Dan zal deze broker namens jou meer focus leggen op obligaties en minder gelden investeren in aandelen. Bij Brand New Day is het zeer eenvoudig om als (beginnende) belegger vermogensopbouw te realiseren. Indien jij dus wenst te beleggen maar niet teveel tijd eraan wenst te besteden dan is Brand New Day wellicht wel de goede keuze voor jou.

3. SAXO BANK

Bij deze online broker kun je als belegger terecht om je gelden te laten beleggen maar je kunt ook hier zelf actief gaan beleggen. Er zijn hiervoor verschillende keuzes, afhankelijk van hoe actief en ervaren belegger je bent. De minimale inleg bedraagt €0,01. De beheerkosten zijn 0,31% met een minimum van 6,25 euro per maand (inclusief BTW). De transactiekosten verschillen tevens per beurs. Kijkende naar de Euronext betaal je 0,10% per order, met een minimum van 12 euro. Indien jij een online broker zoekt met ruime keuzes voor diverse, valuta-opties, futures, aandelenopties, ETF’s, wereldwijde aandelen of obligaties dan is SaxoBank wellicht wel de broker voor jou.

4. ETORO

Deze online broker is goed voor de particuliere belegger welke zelf wenst te beleggen en dit wenst te doen tegen geringe kosten. Let wel op dat bij ETORO het aanbod van mogelijke aandelen en etf’s kleiner is dan bij andere brokers. De minimale inleg bedraagt €180,–. Wil jij dus minimale kosten hebben en vind jij het niet erg dat je niet enorm veel keuze hebt in het aanbod van etf’s of aandelen dan is ETORO wellicht wel de juiste keuze voor jou.

5. BUX ZERO

BUX is de snelst groeiende neobroker van Europa. Bux neemt de barrieres weg tot de financiele markten en heeft de manier waarop er naar beleggen wordt gekeken veranderd. De nieuwe generatie beleggers en traders hebben BUX inmiddels ontdekt. BUX Zero maakt commissievrij beleggen toegankelijk en is nu beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Belgie. De diverse transactiekosten zijn hier te vinden.

Zoals je hierboven in de top 5 hebt kunnen zien, zijn er grote verschillen tussen de online brokers. Het is dan ook van belang dat je weet wat voor jou van belang is. Wil jij actief gaan beleggen? Wil jij jouw gelden laten beleggen? Of wil jij zo min mogelijk kosten hebben? Dit zijn onze aanbevelingen, echter dien je altijd zelf goed onderzoek te doen of een online broker wel of niet past bij jouw wensen.

*LET OP*

Investormania.nl heeft in bovengenoemde content gebruik gemaakt van enkele affiliate links. Indien jij op één van deze links klikt, zul jij worden doorverwezen naar de website van de aanbieder. Wanneer jij via deze link iets koopt, dan krijgt Investormania.nl daar een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding wordt door het bedrijf aan Investormania.nl betaald en heeft geen enkele gevolgen voor jou. Jij betaalt dus de originele prijs en niets extra’s.

Investormania.nl geeft alleen tips en informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Investormania.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.