Voorbeeld koopvoorstel woning

 

Je hebt eindelijk jouw droomwoning gevonden en je wilt een koopvoorstel doen! Maar hoe werkt dat nu eigenlijk? Wat dien je in het desbetreffende koopvoorstel aan te geven? Hieronder zie je een voorbeeld koopvoorstel voor een woning.

Eigenlijk zijn er maar een paar essentiële punten welke je in jouw koopvoorstel dient aan te geven. Wij van investormania.nl hebben een voorbeeld koopvoorstel hieronder uitgeschreven. Je bent vrij om deze te gebruiken, echter let goed op dat alles naar jouw wens is ingevuld en al jouw eventuele toevoegingen en eisen erin zijn verwerkt! 

VOORBEELD KOOPVOORSTEL

(Plaats, datum)

Betreft: Bod (straatnaam + huisnummer + postcode + plaats)

Geachte heer/mevrouw, (naam van de verkopende makelaar/eigenaar vermelden)

Naar aanleiding van de bezichtiging van …… ontvangt u hierbij ons koopvoorstel inzake het pand gelegen aan de ……… in ………..Wij hebben besloten om een bieding uit te brengen van ……… euro kosten koper. 

Dit bod is tot stand gekomen na aanleiding van de staat van de woning en de aanvullende kosten/investeringen welke wij nog dienen uit te voeren (deze lijst is uiteraard nog aan te vullen met overige zaken welke per casus weer anders zijn):

 • vervanging van toilet;
 • vervanging van keuken;
 • vervanging van dak;
 • vervanging van kozijn;
 • vernieuwen van de vloer;
 • vernieuwen van de c.v. ketel; etc. 

Dit koopvoorstel is gelding onder de volgende ontbindende voorwaarden (hier dient men nog de juiste keuze te maken welke ontbindende voorwaarden van toepassing zijn of eventueel nog voorbehouden toe te voegen):

 • verkrijgen goedkeuring Nationale Hypotheekgarantie;
 • verkrijgen financiering voor de gehele koopsom inclusief de kosten koper, binnen ….. weken na ondertekening koopovereenkomst;
 • oplevering per …. datum
 • keuze van notaris (is vaak aan de koper)
 • dat de uitslag van de bouwtechnische keuring koper convenieert; 
 • verkrijgen eventuele bouwvergunning; 
 • dat de levering ontruimd en vrij van huur en andere gebruiksrechten en aanspraken wegens huurbescherming geschiedt. 

Middels dit schrijven wil wij tevens nogmaals benadrukken dat wij zeer geïnteresseerd zijn in deze locatie (en snel kunnen schakelen).

Bovenstaand voorstel doen wij gestand tot aanstaande (woensdag)…. (12:00) uur. Graag ontvangen wij zo snel mogelijk een reactie op bovenstaand schrijven, alvast dank en nog een prettige dag gewenst.

Mvg, (gegevens koper(s) vermelden met 06-nummer). 

CONCLUSIE

Ieder koopvoorstel is weer anders en volledig afhankelijk van de woning en wensen van de koper. Daarom is het lastig om één format te schrijven. Hopelijk heb je in ieder geval een houvast om jouw voorstel verder uit te werken/aan te passen aan de hand van dit voorbeeld. 

Mocht je nog vragen hebben, laat het ons dan weten! Lees tevens op onze site meer over hoe je eigenlijk een woning koopt en waar je op dient te letten.

 

 

 

*LET OP Investormania.nl heeft in bovengenoemde content gebruik gemaakt van enkele affiliate links. Indien jij op één van deze links klikt, zal jij worden doorverwezen naar de website van de aanbieder. Wanneer jij via deze link iets koopt, dan krijgt Investormania.nl daar een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding wordt door het bedrijf aan Investormania.nl betaald en heeft geen enkele gevolgen voor jou. Jij betaalt dus de originele prijs en niets extra’s. Investormania.nl geeft alleen tips en informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Investormania.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.