Waar kun je allemaal in beleggen?

Er zijn zeer veel manieren om geld te verdienen met beleggen. Zie jij ook door de bomen het bos niet meer lees dan snel verder!

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de diverse mogelijkheden om in te beleggen. Uiteraard is iedere belegging afhankelijk van jouw beleggingshorizon alsmede het gegeven of jij ‘stalen ballen’ hebt. Het kan namelijk zijn dat een belegging in waarde verminderd of zelfs niks meer waard is. In het overzicht staan in ieder geval enkele voorbeelden welke wellicht voor jou ook interessant kunnen zijn!

1. GOUD BELEGGINGEN

Je kunt natuurlijk fysiek goud kopen en deze ergens bij een bank op laten slaan of op een andere veilige plek. Je kunt ook investeren in een goud ETF (deze tracker volgt de goudkoers) of je kunt in een bedrijf investeren welke goudmijnen in haar bezit heeft.

2. BELEGGEN IN OVERIGE GRONDSTOFFEN

Naast goud zijn er natuurlijk ook nog diverse andere soorten grondstoffen welke interessant kunnen zijn om in te beleggen. Heb je wel een gedacht aan graan, aardgas of wellicht runvlees of olie? Ook kun je denken aan diverse chemicaliën, metalen of houtsoorten. Je kunt wederom in een tracker beleggen of een bedrijf kiezen welke in één van deze grondstoffen actief is.

3. VASTGOED BELEGGING

Naast een woning kopen voor de verhuur kun je uiteraard ook een winkel of restaurant kopen om te verhuren. Echter kan je ook heel makkelijk indirect in vastgoed investeren door een aandeel te kopen van bijvoorbeeld Unibail Rodamco of een ander beursgenoteerd vastgoedfonds. Of participeer in een vastgoedfonds als bijvoorbeeld Holland Immo group (minimum inleg €10.000).

4. BELEGGEN IN BEDRIJVEN/AANDELEN

Uiteraard kun je ook in bedrijven investeren welke een hoog dividend uitkeren of juist de komende jaren flink in waarde zullen stijgen door de potentie welke ze hebben. Deze groeiaandelen zijn vaak wel hoog geprijsd en het is lastig om de ruwe diamant te vinden. Naast groeiaandelen kun je ook kiezen, of voor een gedeelte van jouw portefeuille, voor waardeaandelen. Bij waardeaandelen is het van belang dat de huidige waarde lager is dan de intrinsieke waarde. Met andere woorden je kiest dan aandelen welke zijn ondergewaardeerd.

5. INVESTEREN IN STARTUPS

Je kunt uiteraard ook in startups investeren. Wellicht is iemand in jouw omgeving bezig met een nieuw bedrijf op te zetten of zijn er mensen die geld zoeken voor een ‘follow up’ investment. Realiseer jezelf wel goed dat een startup altijd erg risicovol is! Je kunt ook via een platform mee investeren in diverse startups denk bijvoorbeeld aan Rocktstart.

6. OVERIGE BELEGGINGEN

Er zijn nog duizenden andere voorbeelden om in te investeren. Sneakers, CRYPTO’S, Pokémon kaartjes, wijn, whisky of postzegels. Je kunt ook in kunst gaan handelen, echter blijft er altijd een groot risico aanwezig.

Kortom zoals hierboven is te lezen zijn er diverse manieren om te beleggen en geld te verdienen, echter dien je goed op te letten met al de hierboven genoemde beleggingsmogelijkheden. Lees altijd goed al de beschikbare informatie en de prospectus en doe goed eigen onderzoek alvorens je gaat beleggen en/of investeren!

*LET OP Investormania.nl heeft in bovengenoemde content gebruik gemaakt van enkele affiliate links. Indien jij op één van deze links klikt, zal jij worden doorverwezen naar de website van de aanbieder. Wanneer jij via deze link iets koopt, dan krijgt Investormania.nl daar een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding wordt door het bedrijf aan Investormania.nl betaald en heeft geen enkele gevolgen voor jou. Jij betaalt dus de originele prijs en niets extra’s. Investormania.nl geeft alleen tips en informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Investormania.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.